top of page

Boksend Opvoeden

Boksend Opvoeden is niet het ECHTE boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van onze leerlingen/kinderen/deelnemers kan beantwoorden. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden. Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Dit alles met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de leerlingen/kinderen/deelnemers om juiste keuze te maken door concrete afspraken te maken. Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer thuis ging betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken.

Het programma kan individueel, gezinsondersteunend of in groepsverband aangeboden worden. Voor individuele of gezinscoaching kunt u contact opnemen en we plannen een intakegesprek in. Vervolgens plannen we 5 trainingen in en een outtake. Indien gewenst wordt er ongeveer drie maanden na ons traject een opfristraining ingepland.

Tarieven

1

Individueel

Boksend opvoeden op individueel gebied bestaat uit 5 trainingen, een intake gesprek en een eindevaluatie. Bij het intakegesprek wordt een passend plan van aanpak bij de hulpvraag opgesteld. Hierna volgen de 5 trainingen, waarbij een familielid de 3e training mee mag doen. Na de 5e training krijgt de deelnemer een certificaat. Eventueel kunnen er later nog extra trainingen ingepland worden, om te zien wat heeft gewerkt en waar er nog tegenaan gelopen wordt.

Traject +- 6 mnd

 • 5 trainingen met een tussenpauze van 4 - 6 weken 

 • Intake gesprek / eindevaluatie 

 • Werkboekje

 • Certificaat

 • Losse extra training €70,-

 

Kosten traject €395,- 

2

Groepsverband

5 weken lang gaan we actief aan de slag met een groep van maximaal 10 kinderen. Na deze training zult u merken dat uw kind zich sterker voelt, meer zelfvertrouwen heeft en bewuster om kan gaan met prikkels uit zijn/haar omgeving. We werken in een sportruimte. Uiteraard is de veiligheid en gezondheid enorm belangrijk en daarom werken we nooit naar het hoofd. Na 5 weken ontvangt uw kind een certificaat Boksend Opvoeden.

Groepsverband

 • Inclusief intake gesprek

 • 5 trainingen

 • Wekelijkse terugkoppeling

 • Gebruik materialen

 • Eindevaluatie

Startdatum: -  Max. 10 kinderen

Kosten €249,- per kind

3

Gezinsondersteunend

Het gezin wordt tijdens de training fysiek, emotioneel en mentaal uitgedaagd door het boksen en de aangeboden spel- en oefenvormen. Belangrijke aspecten die continu getraind en geëvalueerd worden zijn: zelfbeheersing, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. De gezinstraining van weerbaarheid gaat samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Deze gezinstraining maakt de band tussen ouder en kind sterker.  Ouder, kind en gezin worden samen in het traject passend en naar wens gecoacht. Het boksen als middel en opvoedend handelen als gezinscoaching is een prachtige combinatie. Boksend Opvoeden maakt het compleet.

Traject +- 6mnd

 • 5 trainingen met een tussenpauze van 4 -6 weken

 • Intake gesprek / eindevaluatie

 • Werkboekje

 • Certificaat 

 • Losse extra training €80,-

Kosten traject €499,-

Schooltraject

Neem hiervoor contact met ons op 

Boksend Opvoeden geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod 'Stichting Keurmerk Beroepsscholing'. SKB al jarenlang voor beoordeling van de kwaliteit in het veld van accreditatie van de psychosociale opleidingen en scholingen. www.stichtingskb.nl

bottom of page